• Projektsida Oceanhamnen

Oceanateljén

Sundprojekt kommer att uppföra bostäder i den kommande stadsdelen Oceanhamnen centralt i Helsingborg nära Knutpunkten precis vid havet.

 

Oceanhamnen är en del av det stora stadsförnyelseprojektet H+ i Helsingborg. Av H+områdets olika stadsdelar är Oceanhamnen den mest spektakulära med sitt unika läge längst ut vid vattnet.

Vårt bidrag, som fått namnet ”Oceanateljén”, utgår från Stadens 5 olika T. Tolerans, Tid, Talang, Teknologi och inte Tillrättalagt. Projektet ska ge plats för olika personligheter, familjekonstellationer och verksamheter. Sundprojekt har samarbetat med White Arkitekter i framtagandet av Oceanateljén.

 

 

___________

”Vi skapar en unik varierad och aktiverad stad, gärna i tegelkostym”

Sven Gustafsson, ansvarig White arkitekter

”Platsen vid havet har fångat mig, här vill vi erbjuda Helsingborg ett helt nytt sätt att bo och verka”

J-O Sundström, VD Sundprojekt

 

 

Helsingborgsstads motivering till vinsten

Sundprojekt har, tillsammans med White Arkitekter, lämnat in ett mycket väl genomarbetat förslag, som utomordentligt väl uppfyller utvärderingskriterierna för de fem Tna. Förslaget håller en mycket hög arkitektonisk nivå med klassiska stenstadsmaterial  i modern och lekfull form. Förslaget erbjuder stora boendekvaliteter med flexibla och formbara lägenheter, där den inre variationen är läsbar i fasaderna. Med publika bottenvåningar och kreativa lösningar tillförs gatumiljön och stadsdelen stora kvaliteter.

 

Läs mer om Oceanhamnen i pressen

HD.se

fastighetsnytt.se

mynewsdesk.com

sverigesradio.se

fastighetssverige.se