Sundprojekt och Open Studio vinner markanvisning i Hyllie Malmö

 Sundprojekt och arkitektbyrån Open Studio har glädjen att tillkännage att man tilldelats en markanvisning i Hyllie öster om Hyllievångsparken. Visionen är att skapa en plats med nytänkande unika egenskaper när det kommer till arkitektur, social samvaro och biologisk mångfald. Bostadsprojektet kommer vara uppbyggt av klimatsmarta lägenheter med mycket träinslag och erbjuda olika standard för att kunna uppfylla en mångfald av bostadsdrömmar. 

Markanvisningen representerar en viktig milstolpe i det långvariga partnerskapet mellan Sundprojekt och Open Studio, vilka framgångsrikt har utvecklat flera bostadsprojekt genom åren. För att ytterligare stärka ambitionsnivån och förverkliga vår vision på Hyllie, välkomnas även andra framstående partners som Orbital Systems och Ekologigruppen till detta samarbete. 

”Vi är naturligtvis jätteglada över att bli tilldelade denna markanvisning” säger Henrik Lindén, VD för Sundprojekt. ”Detta ger oss möjlighet att fortsätta vara med och utveckla Hyllie där vårt förra projekt Brf Prisma stod klart för några år sedan. Nu får vi chansen att fortsätta att utveckla våra visioner och vara med att skapa en framtidssäker och hållbar stadsmiljö i Hyllie.” 

”Vi är entusiastiska över att få vara en del av detta spännande projekt i Hyllie. Vår ambition är att skapa en arkitektoniskt betydelsefull och samtidigt funktionell miljö som främjar social sammanhållning och hållbarhet. Samarbetet med Sundprojekt ger oss möjlighet att förverkliga denna vision och vi ser fram emot att bidra till att forma Hyllies framtid.” säger Pontus Åqvist, Arkitekt på Open Studio. 

Det planerade bostadshuset kommer att bestå av cirka 80 bostäder i olika storlekar och med olika grader av färdigställande, vilket ger invånarna möjlighet att skapa sina egna drömlägenheter och forma sin boendemiljö enligt sina önskemål. Ett betydande fokus kommer att ligga på miljö och innovation för att säkerställa hållbara och framtidssäkra boendelösningar. 

För mer information eller för att följa projektets utveckling, vänligen kontakta: 

Henrik Lindén, VD Sundprojekt
E-post: henrik.linden@sundprojekt.se
Telefon: 070 – 515 04 58 

Pontus Åqvist, Arkitekt Open Studio
E-post: pontus@openstudio.se
Telefon: 072 – 85 36 401 

mars, 2024
linkedin facebook