https://www.sundprojekt.se/wp-content/uploads/2019/11/logo-kalcium.svg Kalcium-hero-image

Ett boende för alla dagsbehov

Kalcium är inte bara ett livsnödvändigt grundämne – det är också namnet på Sundprojekts bostadspärla, som med 61 lägenheter och tre radhus intill naturreservatet Kalkbrottet bidrar till att sätta guldkant på den nya stadsdelen Elinegård.

Att ingen av de tre byggnadernas fasader är den andra lik förstärker det smakfulla och varierade intrycket i arkitekturen. Gårdsmiljön fångar upp omgivningarna med grön och vacker utformning, privata uteplatser till radhusen och marklägenheterna, gemensamt växthus och plats för utemöbelgrupper, solstolar och grillplatser.

Unika naturmiljöer, lugn atmosfär, fina skolor, bra service samt centrala Malmö, Köpenhamn och Kastrup inom bekvämt räckhåll är andra inslag som gör att Kalcium kan erbjuda en boendemiljö med hög livskvalitet.

Men pricken över i sätts nog ändå av de rymliga balkongerna, takterrasserna, uteplatserna och stora fönsterpartierna som ger såväl lägenheter som radhus en härlig kontakt mot väster, där inte minst solnedgångarna över Öresund och de unika panoramavyerna över Öresundsbron och strandmiljön bjuder på naturupplevelser som är få förunnat att uppleva i sin hemmiljö.

Bostadsområdet Kalcium i Malmö utvecklades gemensamt av bostadsutvecklarna Sundprojekt och ALFA Development.

Fakta

Bostadstyp

Bostadsrätter

Antal lägenheter

61

Antal radhus

3

Rum

1–5

Våningar

6

Färdigställt

2023

BRF-namn

Kalcium

BOA

4 771 kvm

Fastighet

Torpet 1

Kommun

Malmö

Arkitekt

AB Arkitektlaget Skåne

Entreprenör

NBI Bygg AB

map-image