https://www.sundprojekt.se/wp-content/uploads/2019/12/polaris-logo.svg r:2 Polaris-hero-image

Polaris hälsar välkommen in – och ut!

Ännu en del av Sundprojekts uppmärksammade bostadsprojekt r:2 – det nytänkande kvarteret på Ringstorpshöjden i Helsingborg är avslutad. Polaris är en stjärna som med sina 16 våningar och iögonfallande balkonglösningar glimmar högt över det mesta i staden.

Polaris drar ögonen åt sig med balkonglösningar som sträcker sig över tre delar av huset. Sällan har ett hus suddat ut gränserna mellan inne och ute på ett så spektakulärt sätt. Och med den fenomenala utsikten över Helsingborg, Öresund och norra Själland som blickfång är det knappast underligt att arkitekterna har spänt bågen lite extra.

Polaris fasad domineras som sagt av balkongerna som omger en tredjedel av huset. Varje lägenhet har såväl en öppen som en öppningsbar inglasad del. Balkongräckena består av laminerat glas, där den övre delen är i klarglas medan den undre delen görs insynsskyddad via en bronsfärgad film som täcker glaset.

Lägenheterna är placerade runt trapphuset och har en gemensam planlösning i form av en kärna med våtrumsutrymmen där kök, badrum, schakt och teknik har placerats i en samlad grupp in mot trapphuset. En positiv effekt av denna planlösning är att samtliga fönster i lägenheten kan placeras fritt så att rummen får optimala ljusinsläpp och blir enkla att möblera.

Allt med Polaris är genomtänkt för en bekväm vardag. Från hissarna i trapphuset når man enkelt såväl miljörummet som parkeringsplatserna i garaget eller cykelparkeringen vid entrén. I markplan finns åtta bilparkeringsplatser. I källarplanet finns ytterligare 33 garageplatser samt ett cykelgarage med plats för 110 cyklar. Två hissar tar dig från garaget till lägenhetsdörren – om du inte föredrar lite vardagsmotion via trapporna.

Fakta

Bostadstyp

Bostadsrätter

Antal lägenheter

57

Rum

2 – 6

Våningar

16

Färdigställt

Vintern 2022

BRF-namn

BRF Polaris 1

BOA

4441

Fastighet

Luna 5

Kommun

Helsingborg

Arkitekt

Kjellander + Sjöberg

Entreprenör

Serneke

map-image