https://www.sundprojekt.se/wp-content/uploads/2019/10/r2-pollux-logo.svg r:2 Pollux-hero-image

Ett nytänkande boende siktar mot stjärnorna

Där stadsdelen Ringstorp i Helsingborg är som grönast och charmigast har nya kvarter skjutit upp med generösa utblickar mot några av södra Sveriges vackraste vyer.

Pollux var den första stjärnan vi tände i det nya innovativa bostadsområdet r:2. Ett nytänkande och iögonfallande tolvvåningshus som visade vägen för fortsättningen på detta spännande projekt.

Pollux fasad får sitt unika utseende tack vare balkongerna, materialvalet och belysningen. Balkongerna som vandrar uppåt, vidare och över hörnen med sina varmtonade räcken är kanske det som präglar utseendet mest.

Lägenheterna i entréplanet har uteterrasser mot den lummiga innergården. Övriga våningsplan består av fyra lägenheter per plan utom det översta planet, där två lägenheter som båda spänner över tre fasader blir kronan på verket.

Samtliga lägenheter har balkong och i de större lägenheterna finns ofta upp till tre eller till och med fyra olika möjligheter till utevistelse åt olika väderstreck i såväl öppna som skyddade balkongrum. Kort sagt: en raketstart för r:2.

Bostadsområdet r2 i Helsingborg drivs gemensamt av bostadsprojektutvecklarna Sundprojekt och Slättö.

Fakta

Bostadstyp

Bostadsrätter

Antal lägenheter

44

Rum

2 – 6

Våningar

12

Färdigställt

Våren 2018

BRF-namn

BRF Pollux

BOA

3269

Fastighet

Luna 3

Kommun

Helsingborg

Arkitekt

Kjellander + Sjöberg

Entreprenör

NBI

map-image