https://www.sundprojekt.se/wp-content/uploads/2022/12/vp-logo.svg Västra Park-hero-image

Västra Park är en harmoniskt sammanhållen kvartersbebyggelse med 90 lägenheter i tre attraktiva flerbostadshus på sju och åtta våningar samt fyra eleganta radhus – precis intill Varvsparkens inbjudande grönytor och Stapelbäddsparkens livfulla energi.

Södra huset

Det södra huset i Västra Park är ett gediget och sparsmakat utformat åttavåningshus mot Stapelbäddsgatan och Kilgatan, med 29 lägenheter i storlekar från två till fyra rum och kök på 42 – 98 m2.

Arkitekturen domineras av fasadens inbjudande ljusa maskinslagna tegel och generöst tilltagna fönster med en matchande guldskimrande champagnekulör i fönsterbågar och balkongräcken.

En snabb titt på planritningarna visar att lägenheterna i Södra huset är ovanligt välplanerade. Den genomgående planlösningen bjuder på mycket generösa ljusflöden och härliga utsikter mot innergården eller Stapelbäddsparken.

Även när det gäller utbudet av lägenheter sticker Södra huset ut med flera spännande valmöjligheter. Här finns såväl den mycket effektivt planerade tvårummaren med kök på 42 m2 med indragen balkong som den 98 m2 stora fyrarummaren med en indragen gavelbalkong på sju m2 i västerläge.

Radhusen

De fyra radhusen mot den lugna Kilgatan kompletterar Västra Parks erbjudande med avspänt stadshusboende på 149 m2, fördelat på sju rum i tre våningar. Arkitekturen domineras i likhet med Södra huset av fasadens inbjudande ljusa maskinslagna tegel och generöst tilltagna fönster med en matchande guldskimrande champagnekulör i fönsterbågar och balkongräcken.

Entréplanet utgörs av ett stort vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Från köket har man utgång till en uteplats i söderläge, vilket under de varma månaderna förlänger entréplanet med upp till 21 m2. Entrén vetter mot innergården i norr och en uteplats där en pergola som ramar in ett gångstråk begränsar insynen.

På andra plan finns tre sovrum och ett allrum om totalt 60 m2 samt en indragen balkong. På tredje planet väntar ytterligare två sovrum och en hall på 35 m2 samt förstås den ca 25 m2 stora takterrassen med gott om plats för avkoppling och umgänge i svårslagen utemiljö. Varje plan är dessutom välförsett med förvaringsplatser.

Innergården bjuder på en härligt lummig miljö och generösa ytor för samvaro. Här finns en gräsmatta, rikligt med träd, ett trädäck med grillplats och en pergola som bildar gångväg och samtidigt avgränsar radhusens uteplatser.

Fakta

Bostadstyp

Bostadsrätter

Antal lägenheter

33

Rum

1 – 7

Våningar

6

Färdigställt

Hösten 2022

BRF-namn

BRF Södra Sjöporten

BOA

2603

Fastighet

Sjöporten 4

Kommun

Malmö

Arkitekt

White arkitekter

Entreprenör

NBI

map-image