https://www.sundprojekt.se/wp-content/uploads/2022/12/vp-n-logo.svg Västra Park-hero-image

Gediget med levande yta

Västra Park är en harmoniskt sammanhållen kvartersbebyggelse med 90 lägenheter i tre attraktiva flerbostadshus på sju och åtta våningar samt fyra eleganta radhus – precis intill Varvsparkens inbjudande grönytor och Stapelbäddsparkens livfulla energi.

Det norra huset i Västra Park är ett iögonfallande sjuvåningshus med 57 lägenheter ut mot Einar Hansens Esplanad och Lilla Varvsgatan. Den eleganta och varierade arkitekturen domineras av fasadens röda beklädnadstegel som hängs upp överlappande och ger fasaden liv, nyanser och gedigen hantverkskänsla.

Husets sockel har ett slaget rött tegel som är ställt på högkant och skapar en diskret kontrast till fasadens skärmtegel. Mörk oxiderad plåt med liv i finishen bidrar också till det eleganta helhetsintrycket.

Andra intressanta estetiska inslag är de tio indragna balkongerna ut mot gatan, de två översta våningarnas spännande asymmetriska utformning med sina takkupor samt inte minst de indragna takterrasserna på fjärde och sjätte våningen in mot gården, vissa på hela 45 m2. Samtliga indragna balkonger är dessutom försedda med en trivselskapande väggbeklädning av trä.

En snabb titt på planritningarna visar att lägenheterna i Norra huset är ovanligt välplanerade. Den genomgående planlösningen bjuder på mycket generösa ljusflöden och vackra utsikter i tre väderstreck. I många lägenheter går fönstren dessutom ner till golvet, vilket ger en svårslagen rymdkänsla och ytterligare förstärker det ljusa och trivsamma intrycket.

Även när det gäller utbudet av lägenheter sticker Norra huset ut med ett brett urval av spännande valmöjligheter. Här finns den lilla ettan med kök på ca 30 m2 – och högst upp väntar den 120 m2 stora fyrarummaren med penthousekänsla och 3,6 meters takhöjd.

Med övernattningslägenhet, cykelverkstad, bilpool och ca 32 garageplatser erbjuder Norra huset i Västra Park ett modernt cityboende med såväl havet som storstadens utbud av shopping, kultur och kommunikationer inom gångavstånd.

Fakta

Bostadstyp

Bostadsrätter

Antal lägenheter

57

Rum

1 – 4

Våningar

6

Färdigställt

Sommaren 2022

BRF-namn

BRF Norra Sjöporten

BOA

4468

Fastighet

Malmö Sjöporten 3

Kommun

Malmö

Arkitekt

White arkitekter

Entreprenör

NBI

map-image